Bagage

Het voordeel van een cruise is o.a. dat u geen bagagebeperking heeft. Wanneer u naar uw vertrekhaven vliegt, dan gelden de bagageregels van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. De bagagevrijdom vindt u terug op uw e-ticket. Voor sommige intercontinentale vluchten (bijv. USA) dient in geval van een stopover, voor het binnenlandse traject, ter plaatse voor uw koffers te worden bijbetaald. Daar bagagevoorwaarden kunnen wijzigen, adviseren wij u voor vertrek de website van de luchtvaartmaatschappij te raadplegen. Hier vindt u tevens de actuele bepalingen omtrent handbagage. Medicijnen en grens- en reisdocumenten dienen altijd in de handbagage te worden bewaard.

Bij KLM en Air France mag u op intercontinentale vluchten gratis 23kg aan ruimbagage meenemen als Economy Class passagier. Business Class passagiers mogen op intercontinentale vluchten 2x 32kg aan ruimbagage meenemen. Op Europese vluchten is het meenemen van ruimbagage veelal niet meer gratis, maar een betaalde keuzemogelijkheid voor Economy Class passagiers. U betaalt €25 per enkele reis per persoon voor het eerste stuk ruimbagage van maximaal 23kg binnen de toegestane afmeting, indien u uw ruimbagage voor aankomst op de luchthaven boekt via de website van KLM www.klm.nl. Op de luchthaven zelf berekent KLM hiervoor €35. KLM biedt u de mogelijkheid gratis Flying Blue deelnemer te worden. Alle Ivory Flying Blue deelnemers krijgen €10 korting, als zij online inchecken, op hun eerste stuk ruimbagage (max. 23kg en binnen de toegestane afmetingen) bij het boeken van een KLM-ticket naar een Europese bestemming. De prijs bedraagt €15 per koffer per enkele reis bij het online inchecken voor de vlucht via www.klm.nl.

Zeetours Cruises raadt haar reizigers aan, die een vlucht hebben geboekt naar of via de Verenigde Staten, hun bagage niet op slot te doen. Uit veiligheidsoverwegingen onderzoekt de Amerikaanse organisatie TSA (Transportation Security Administration) ongeveer 10% van alle bagage die aankomt in de VS. Koffers worden geopend en zonodig worden sloten geforceerd. TSA acht zich niet aansprakelijk voor eventuele schade. Wij raden u dan ook aan gebruik te maken, indien wenselijk, van bagagebanden om zo schade aan de koffer en bagage te voorkomen, of speciale TSA-sloten. Ook indien het vervoer van de bagage in de prijs is begrepen, dan is Zeetours Cruises niet aansprakelijk voor eventuele beschadigingen tijdens de heen- of terugreis, tijdens de cruise of tijdens in- en ontschepingen.

Voorwerpen van waarde kunt u aan boord deponeren bij het kantoor van de purser of in uw hut als deze over een kluis beschikt. Houdt u er rekening mee dat de rederijen geen enkele verantwoording accepteren voor zoekraken of diefstal van kostbaarheden e.d. U wordt ten sterkste aangeraden een reisverzekering en/of kostbaarhedenverzekering af te sluiten.

De vliegveiligheidsvoorschriften laten niet toe dat u (nagel)scharen, knippers, scheermesjes, messen, breipennen en soortgelijke voorwerpen in uw handbagage meeneemt in het vliegtuig, maar b.v. ook voor vloeistoffen gelden strikte beperkingen. Aan boord van schepen is het ook niet toegestaan om gevaarlijke of illegale voorwerpen mee te nemen. Voor de laatste informatie verwijzen wij u naar de website van de luchtvaartmaatschappij.

 

Ma - Vr9:00 - 18:00

Zaterdag10:00 - 17:00

Zondag11:00 - 16:00

 

Wilt u langskomen? Graag, maak een afspraak!

Heeft u een vraag?

Onze medewerkers helpen u graag met uw vraag.

010 28 23 880